Har din bolig en ældre form for varmekilde, der måske ikke er lige så miljøvenlig som de alternativer, der nu er kommet på markedet, er det måske på tide at overveje, om du ikke skal investere i eksempelvis en varmepumpe, så du kan få varmet boligen op via den i stedet for.
Der er flere fordele og ulemper ved en varmepumpe, og dem kommer vi naturligvis til at tage et nærmere kig på her. Du kan selvfølgelig også vælge andre varmekilder end en varmepumpe, men der er faktisk en del gode grunde til at blive hængende og lære lidt mere om varmepumper.
Hvad koster en varmepumpe?
Først og fremmest kan en varmepumpe være en relativt billig måde at få varmet din bolig op på. Det kræver selvfølgelig en indledende investering at få sat en varmepumpe op på din bolig, og den investering plejer som regel at ligge på omkring 100.000 kroner.
Men når du så har fået sat den op, kan du glæde dig til at varme din bolig op for kun få tusinde kroner hvert år. Mange husstande vil kunne spare en masse på varmeregningen, hvis de skiftede over til en varmepumpe i stedet for deres oprindelige varmekilder.
Er en varmepumpe miljøvenlig?
Og måske det bedste af det hele er, at en varmepumpe er et godt og miljøvenligt bud på en varmekilde til at varme din bolig op. Så hvis du gerne vil gøre noget godt for miljøet, og hvis din nuværende varmekilde ikke ligefrem er miljøvenlig, kan du med god samvittighed skifte over til en varmepumpe i stedet for.
Det er nemt at få installeret, så du kan inden for en kort fremtid allerede få skiftet din gamle varmekilde ud med den nye og mere miljøvenlige. Mange tusinde danskere har allerede valgt at skifte over til en varmepumpe – skal du med på den bølge?
Ulemper ved en varmepumpe
Dog kommer vi ikke udenom, at der også er et par mindre ulemper ved at vælge en varmepumpe som varmekilde til sin bolig. Først og fremmest skal du finde de 100.000 kroner, og det er ikke alle, der har mulighed for det.
Derudover sidder varmepumpen udvendigt på huset, og den pynter ikke just. Den kan også godt larme en del, hvilket du lige skal vænne dig til. Og hvis din bolig ikke er godt isoleret, kan det være svært at holde på varmen fra en varmepumpe, så det skal du lige være opmærksom på, inden du vælger at investere i en.
Alternativer til en varmepumpe
Der er naturligvis også en række alternativer til varmepumpen, som du kan overveje at vælge, når du skal vælge varmekilde til din bolig.
Der er både jordvarme, naturgas, oliefyr, fjernvarme eller måske endda en biopejs. Flere og flere vælger at få biopejs ind i boligen, så er det noget for dig, kan du læse mere om det på biopejs-shop.dk. Derinde kan du blive meget klogere på, hvad en biopejs er, og om det er et godt valg for dig.