Her kan du læse information om Luft-til-Vand varmepumper.
(Vi har også en side med information omkring Luft til Luft varmepumper)
Luft til vand varmepumper – Både vand og varme
En luft-til-vand varmepumpe er en oplagt løsning, hvis du alligevel skal i gang med nybyggeri eller større renovering af din bolig eller virksomhedens lokaler. En varmepumpe baseret på luft/vand-princippet kan enten kobles på dit eksisterende varmeanlæg eller alternativt kan din varmepumpeinstallatør montere et helt nyt varmeanlæg, som både indeholder den nye varmepumpeenhed og samtidig kan producere supplerende varme med hjælp fra naturgas, olie eller el i kolde perioder.
Princippet bag luft til vand varmepumper er det samme som princippet bag luft-til-luft varmepumper. Den store forskel er dog, at luft/vand varmepumper afgiver varmen til boligen via vandbaseret gulvvarme eller traditionelle radiatorer.
En varmepumpe af luft/vand-typen har typisk en levetid på 16-18 år, men da udgifterne til indkøb og montering er relativt høje (typisk omkring 100.000 kroner), så er tilbagebetalingstiden normalt 7-9 år – derefter er der tale om ren nettobesparelse på dine varmeudgifter.
Fordele ved luft/vand varmepumper
- Luft vand varmepumper har samme gode egenskaber som traditionel vandbaseret gulvvarme – nemlig en jævn temperatur og god varmefordeling
- Du kan opvarme brugsvand til vandhaner og bad
- Den kan kobles på et eventuelt eksisterende vandbærende varmeanlæg i din bolig
- Længere levetid på anlægget end ved luft/luft varmepumper
Ulemper ved varmepumper af typen luft/vand
- Præcis som med luft til luft varmepumper, så afgiver luft til vand varmepumper mindst varme i de perioder, hvor du har mest brug for varmen. Du har derfor også med denne type varmepumper brug for supplerende energikilder i form af naturgas, olie, el eller til nød en brændeovn.
- Kosmetiske og akustiske géner – det er ikke altid nemt at finde en placering af ude-enheden, som er diskret i forhold til både udseende og lydbilledet.